2010-10-22

Äppelmust var det här!

Humlorna gjorde för nån vecka sen äppelmust som sen alla småhumlor fick dela på i varsinn liten 50 cl flaska.
Alla i det Perssonska hushållet slog som rabiessmittade hundar för att få en slurk av den gyllne vätskan som smakade guld :D
Så efter en raid (stavning tack) hos farmor blev det till att hacka äpplen i sinne och just nu står det 2 hinkar i spökskrubben och jäser till på söndag då det ska hällas upp en del på flaskor och resten frysas in i mjölkartonger för att ha längre fram då suget sätter in.
Receptet är busenkel om än det inte är så där skitroligt att hacka 3 kg äpplen så kan jag lova att det är värt det!!!
Äppelmust

3 kg Äpplen

6 L vatten

1 msk Vinsyra

Häll upp 6 L vatten i stor hink (och då menar jag STOR! annars kan ni dela upp det i 2 hinkar) hacka äpplen i valfria bitar, vill ni kan ni ta ut kärnhuset och putsa lite annars är det bara att slänga ner det i hinken. Rör om och häll ner vinsyran. Låt stå i 3 dagar och sila sedan bort äpplena och rör ner 1 msk socker / per liter äppelmust. Häll sen upp i flaskor eller frys ner i mjölkkartonger.

//Persson is back




Inga kommentarer: