2007-04-20

Liten update om fam Persson


Tiden går rasande fort med 2 små underbara prinsar hemma och tiden räcker inte till att sitta framför datorn precis.

Vi har fullt upp med våra underbara ungar och omställningen till 2-barnsföräldrar men här kommer en liten rapport om senaste veckans händelser.


Tyr och Mamman har varit inlagda på Barn 107A 11-12/4 pga av att Tyr hade några små skumma krampaktiga grejor för sig här hemma, så jag ringde Barnmottagningen på onsdag morgon (11/4) och dom ville att vi skulle komma in så att en barnläkare fick titta på han. Sagt och gjort, skickade iväg Elric till dagis och klädde på oss och åkte in. Hoppades och trodde att vi inte skulle behöva stanna så Roger släppte av oss och åkte och tankade bilen. Väl upp på Barnmottagninen så var det 4 par före oss men jag fick komma in och väga Tyr innan läkaren kom, han hade inte gått upp sen PKU provet på lördagen (7/4) då han vägde 2823 g utan nu vägde ha 2817 g, inte så mycket minus men ändå minus. När det var våran tur så sov sig Tyr igenom undersökningen, läkaren trodde att det kunde vara kramper pga av abstinesen från min medicin men för att vara på den säkra sidan ville han att vi skulle stanna kvar och göra ett EEG test på torsdag (12/4) morgonen. Och även få han att gå upp lite annars skulle det bli sond igen.

Inte roligt att höra, ville inte stanna på sjukan igen :( men Tyrs bästa går ju före allt annat så det var bara att ringa Roger och säga att han fick åka hem och plocka ihop lite grejor åt mig och komma upp med.

Gick ner på 107:an och där kom dom ihåg oss från förra veckan, fick sitta i allrummet och vänta en stund innan dom fick ett ledigt rum åt oss. Tyr fick en saturationsmätare i foten som skulle kolla om han fick nån mer kramp, vilket han inte fick under hela tiden vi var där. Resten av onsdagen gick åt till att mer eller mindre tvångsmata herrn för att få vikten att vända och för att få han att bli piggare för han ville helst bara sova och åter sova.

Torsdag morgon kl 8 gick vi från 107:an ner till nerulogiska kliniken och gjorde ett EEG på Tyr, han fick en liten hätta av plastslangar över huvudet och i den satt dom sen fast massa små elektroder och så mutade vi han med sockerlösning för att han skulle ligga så still som möjligt, inga större problem för lilla herrn sov sig igenom alltihopa. När det var klart fick sköterskorna från 107 som följt med oss ner ta med sig Tyr upp och ge honom mat medans jag gick ner till kirurgen och träffade Roger som hade återbesök och efter det så gick vi upp till Tyr som då låg mätt och belåten inne hos sköterskorna och tittade på taklampan.

Sen fick vi vänta till efter lunch, runt kl 13 tror jag kl var när läkaren kom med svaret på EEG:et som visade en liten störningen men som mest troligt inte är nåt att oroa sig för eftersom en del nyfödda tydligen har det men vi ska tillbaka den 25/4 för ett nytt test. Känns inte så jätteroligt men vi litar på att dom vet vad dom pratar om och håller tummarna för att det ser bra ut på onsdag.

Efter det så fick vi åka hem eftersom han varit duktig och ätit bra och gått upp till 2884 g.

Så skönt att komma hem igen och jag hoppas vi inte behöver bli inlagda nåt mer för även om dom är trevlig där så är det inte trevligt med sjukhus. Vill bara vara hemma med alla mina pojkar.

Sen var vi till BVC för första gången i onsdags (18/4) och då hade lilla hjärtat gått upp från 2884 (12/4) till 3150 g och även vuxit på sig 1 cm till 50 cm lång.
Så nu släpper vi lite på maten, han får själv säga till när han är hungrig och får äta så mycket som han vill eller rättare sagt hur lite han vill men det går uppåt iallfal och idag (20/4) har han hitills ätit 280 ml trots att kl bara är 12.

Han har även fått ett smultronmärke på ryggen, inte så stort än men det kan tydligen växa så vi får väl se hur det blir med det men det kommer ju att gå bort sen med tiden och det är nåt han delar med sin söta kusin Thea som också hade ett smultronmärke när hon var liten.

Annars så äter och sover han mest, han har "fyllt" 2 v (17/4) och börjat göra sig mer hörd med högljudda protester om det inte riktigt passar herrn. Han har fått sitt personnummer och även hans namn har blivit inskrivet hos folkbokföringen.


Grodprinsen Elric är peppar peppar just nu snuvfri, få se hur länge det håller i sig med detta eviga växlande från sommarvärme till isvinter.

Pigg som en duracellkanin som druckit lite för mycket Red Bull och "pratar" så vi får skavsår i öronen. :D

Han har börjat med 2 ordsmeningar och populärast är nog "äta matt" = "äta mask", vilket är vad fiskmåsarna och alla andra fåglar gör. Sen kommer det nya ord i princip varje dag. Den här veckan har det varit bla gammal, stjärna, hjärta, skata, traktor, pappan, mamman och en drös andra som vi inte riktigt vet alla gånger vad det är men som vi får gissa oss till och i bland blir det rätt och ibland inte.

Dagis funkar bra, han vill gå och har inte sagt nåt om att han vill vara hemma med oss istället och det är skönt, han behöver ju det också, roligare att komma dit och leka med kompisarna istället för bara vara hemma med oss.

Onsdagar har dom ju utflykt och nu i onsdags (18/4) skulle dom för först gången ha med sig egen matsäck, det gick jättebra, ryggsäcken vill han inte bära dock så den fick åka vagn till Vita Bergen men annars så hade det gått jättebra.

Han är otroligt snäll och väldigt hjälpsam med lillebror, ger han nappen om han tappat den, hjälper till att byta blöja och värma på ersättningen.

Han vet att det är lillebror och vet också att han heter Tyr men frågar man älsklingen om han kan säga Tyr så ler han och säger "bäril" = "fjäril istället :D

Med Pappan går det sakta men säkert framåt, var i torsdags (12/4) till kirurgen på återkoll igen och då klippte dom bort massor av död hud och kött (UÄCCKKKKK) från sårskorpan som gått upp brevid det lilla hålet som det har runnit sårvätska ur. Det hålet har dock läkt ihop så nu rinner det istället ur det hålet som efter klippningen var ca 4*4 cm stort. Anledningen till att det blivit så är att det har runnit sårvätska åt det hållet och sårskorpan aldrig hunnit torka ut utan varit blöt hela tiden. Så nu lägger vi om det 2 ggr om dagen med en kompress som heter Aquasel (typ) och som är bakteridödande och drar ut alla bacillerna. Dock är dom snordyra så han får gå 1 ggr/v till Distriktarn och hämta såna där.

Ska tillbaka till kirurgen på torsdag (25/4) och kolla hur det ser ut och ev göra en till klippning.

Vi hoppas och vill och tror att detta är sista komplikationen men med våran och i synnerhet Pappans tur så blir det nog nån annan skit när det här är klart.

Förkylningen han har hänger också envist kvar men är eg kanske inte så konstigt, han har ju gjort en stor bukoperation och inte så pigg som man eg kan tycka så kroppen tar mer stryk av en förkylningen nu än om han varit helt frisk.

Är stolt över att han orkar hålla modet upp trots allt och han är en så bra pappa åt Elric och Tyr, att han orkar ta Elric så mycket trots duracellvarningen på ungen ;).

Mamman då? Jo mamman mår faktiskt riktigt bra, öm i magen och ärret från snittet, hade en jättedeppsvacka på måndagen (16/4) pga av vissa idioters dumma jävla kommentarer.
Annars så har hjärnan nog ställt in sig på att jag faktiskt är 2- barnsmamma nu!!
Att jag har 2 underbara små gosefisar här hemma som är det bästa av mig och av Roger.




Liten Tyrfossing.



Våra småprinsar sussar sött.



Även pappan sussar sött och endast
mamman är vaken.



Sen var det Bobbycar som gällde.



Motionerar Pappan fram och tillbaka



Sen hittade dom ett bi som dom
studerade ingående.



Krattdags



Tyr sover gott i mammas famn.



Elric i babysittern mumsandes på
en piggelin.



Pappan å Ellis.



Farmor med gopojkarna.



Så nöjd med livet.



Pappan å Tyr myser.



Full i bus i lekparken.




Gungar på hästen.






Tyr sussar gott i vagnen.



En bild på mamman också.



1 kommentar:

Anonym sa...

Härligt att det går framåt å ni mår bättre å bättre.(lyssna inte på dom där puckokomentarerna du vet)Vilka härliga bilder oxå nu längtar jag ännu mer efter att få krama om er. Sex dar kvar.
kram mamma/mormor/svärmor