2007-02-26

"KOOOMMM"

I vårat kvartet finns det en liten kulle som går under namnet Ormberget, fast nog är det mer en kulle än ett berg och alldeles lagom hög för små prinsar att åka pulka i, och lagom brant för faderna att orka dra pulka och prins uppför.
Även om det sätter sina spår att göra det 8 ggr på raken.

Dessutom har prinsen väldigt bestämda åsikter om VAR i backen man ska åka. 5 ggr dög det att åka mitt i backen sen skulle han åka i guppet som ligger lite på sidan.
Mesfarten blev utdömd fort som attan. Fort ska det gå, helst så att den lilla rumpen lättar från pulkan och man nästan åker över stoppvallen.

Efter dom 8 ggr så tyckte då modern och fadern att det räckte men se det dög inte.
För det finns nämligen en baksida på berget, en väldigt brant sådan, men med snö på och är det snö då ska man faktiskt åka pulka där.

Efter ett par minuters argumentation om varför man kanske inte ska åka där ger modern och fadern upp. Om han får åka där en gång så kommer han att bli rädd och inte vilja åka nåt mera tänker dom i sin rosa lilla fluffvärld.

Medan fadern släpar med sig barn och pulka upp i den moddiga och hala snön, så placerar sig modern på cyckelbanan som stoppkloss åt den fartgalne sonen och för att ha bevis på hur galen sonen är så halar hon oxå fram 1 st filmkamera.

Väl uppe på "berget" så tjuter prinsen av glädje när fadern placerar han i pulkan.
Vinkar glatt åt modern och börjar nedräkningen, vid tre skickas så sonen då iväg nerför den BRANTA backen.

Nån som tror att barnet blev rädd??

Fort som attan gick det så modern var tvungen att hoppa åt sidan för att inte bli överkörd, när prinsen och pulkan kom flygandes över den lilla snövallen som skiljer "berget" från cykelbanan och in i riset på andra sidan.

Modern och Fadern blir helt stumma av chock och skräck då det blir alldels tyst.......... i 10 sek innan det kommer ett asgarv inifrån riset.

Föräldrarna dra en lättnad suck och fiskar ut prinsen från riset och kontrollerar att allt är ok.

På frågan om det inte var läskigt att åka så fort skiner prinsen upp, pekar med sin lilla arm mot bergets topp och med väldigt bestämd röst säger "KOOMM"

Det krävdes en runda till innan prinsen var nöjd och vi gick hem och åt lunch innan han stendäckade i sängen.

Jag undrar hur han blir när han blir 15 och ska ha moppe!?

Inga kommentarer: