2007-05-28

Bussåkning,pannkakslunch å lite annat smått å gott

Morgonen började i sedvanlig tid kl 03.30 för mamman och Tyr som ville ha mat, fick 140 ml som han i godan ro klunkade i sig, låg och filofiserade ett tag, ville upp och sen kräktes ner hela sig själv och mamman så att man fick sig en mysig duschstund strax före kl 4 på morronen. När duschen var avklarad och mamman turbovaken och placerat lilla tyrannen på bordet gosigt inslagen i en handuk och sig själv framför datorn med en skål vattenmelon, så får goungen en väldigt illmarig blick och sedan smäller det till och en obehaglig doft sprider sig i köket, sonen himmlar med ögonen, flinar nöjt och slocknar sedan nöjt på bordet.

Efter en andra sanering så drar vi oss åter till sängen och får sova till strax före kl 6 då prinsen än en gång medelar sin mamma att han nog vill ha lite påfyllning av mat.

Pappan är redan uppe eftersom detta är en stor dag för han, han ska nämligen börja jobbträna idag, 7-12 ska han vara på jobbet och studera S när hon jobbar. Jag och grodprinsen ska åka buss in till stan och träffa pappan kl 12 för lunch och sen lite shopping. Tyr ska premiär vara hos farmor och farfar hela dagen och farmor anlände strax efter kl 6 för att hjälpa mig lite så här första dan med 2 småkillar.

Grodprinsen kommer upp och vill ha sin saftsoppa, snuttisen över pannan och lägga sig i soffan och titta på "BRRRRR"

Säger hej då till pappsen och sen slöar vi runt ett tag, tittar på Bilarna, läser lite, äter frukost, myser med farmor, gosar med Tyr. Elric och farmor leker i hans rum medan mamman ska försöka få Tyr att sova en stund, hon lyckas så bra med det att hon även söver sig själv och får 30 min extra sömn :D Tack farmor för det :D

Vid 10 är vi dock påklädda hela högen och gör gemenstamt uttåg.
Farmor och Tyr viker av vid busshållplatsen och mamman och Elric hoppar på bussen. Tyvärr är det riktigt pissväder med snålblåst och regn så inget gå-på-stan-väder precis men eftersom vi ändå inte har nån vagn med oss så är det detsamma att vi inte ska gå så mycket.

Går in en sväng på Åhléns, står i entrén och tittar på en stor fin knallröd lastbil som står på Torget, sen halvspringer mamman med "LL" under ena armen och paraplyet under andra armen tvärs över torget och in på 9:an.

Väl inne på 9:an lullar vi bara runt lite och hamnar först på BR: Leksaker, tittar runt lite på bilar och andra roliga mojänger och eftersom vi hade lite bråttom hemmifrån så hann vi inte få med oss nån bil så mamman köper 3 bilar för 25:- och så det viktigaste, ett eget paraply till lillvännen, grodprins som man är så blir det naturligtvis ett grönt och vit randigt paraply.

Efter BR så är det lite gnälligt så med en snabb titt på klockan bestämmer mamman att prinsen hinner käka lunch innan det är dags för att träffa pappan. Sagt och gjort så blir det pannkaka och glass för prinsen och en kopp te för mamma. Prinsen fullkomligt slukar pannkakan och får tillbaka energie så det heter duga.

Ska ha paraplyt uppfällt fast vi är inne och eftersom det inte är så mycket folk + att vi har tid över att bara såsa runt så går mamman med på det. Går in på Kick´s för att kolla hårfärg till mamman, "LL" är snäll och hjälper mamma, när jag har tittat i 5 min och inte kan bestämma mig för vad jag ska ta för nåt ger han resolut paraplyt till mamman och sen tar han en kartong och ger den till mig, vad det är?? Den perfekta färgen för mamma naturligtvis, kastanjebrunt, efter lite velande så bestämmer sig mamman för att prinsen har rätt och tar den färgen.

Inne på Kick´s bland alla godoftande parfymer kommer det också en annan mindre behaglig doft smygande, mamman anar vad det är och frågar därmed lilla herr cool "LL" om han möjligen inte har gjort något i blöjan, varpå han tittar på mamman och säger bestämt "nä!"
Mamman är inte övertygad om svaret och efter en snabbkoll så går mamman segrande ur den diskussionen, det är definitivt sonen som luktar och inte är det parfym!

Snabbt blöjbyte och in på Claes Ohlsson för inhandling av äggtimer och pennor till pappan och sen åker vi den läskiga rulltrappan upp eftersom det tar 100 år att gå upp för alla trappor med prinsen. Prinsen protesterar dock och vill inte stå själv utan vill att mamman bäääärrrr.

20 över 12 sammanstrålar vi med pappan och beger oss till Subway för test av deras mackor, varsin 15 cm baugett med tonfiskröra, ost, sallad, tomat, gurka, vitlöksdressing, och för pappan även saltgurka och jalepenos, hittar efter lite kikande ett bord och utrustar LL med bilarna som han kör runt med medans mamman och pappan äter lunch.

Mamman blir salig :D JAG BARA ÄLSKAR TONFISKRÖRAN!!!!!!

Så gott och det mörka brödet var helt underbart, en sån macka skulle jag nog kunna klämma i mig varje dag men det ska jag inte men jag vet ju vad jag ska äta nästa gång jag är in till stan.

Efter lunchen blir det en snabbis på systemet för att fylla på med lite öl hemma, har hittat ett öl som heter Millers Light och som mamman faktiskt kan dricka utan att få kräkkänslor.

Sen turbospeedfart till Åby och hämta mobilen hos Marie, förbi farmor för att hämta tvättsäckarna ( 4 st!!!, tvättade dom igår men det hann inte torka innan vi skulle hem) och även pussa lite på Tyr som det gick jättebra med, sen upp på T´R US, köpte sand till sandlådan + lite nya sandleksaker, pappan hittade små Sally och MacQueen bilar så dom fick LL.

Väl hemma så ville prinsen ha saftis och la sig i soffan och slocknade sen efter ca 10 min, helt slut efter en händelserik förmiddag.

Medan han sussade gott i soffan så hjälpte pappan mamman att färga håret, mörkt blev det men ack så snyggt! Väldigt nöjd även om jag hajar till varje gång jag passerar spegeln i hallen.

Softade fram till runt 17 då farmor kom med Tyr och sen har kvällen gått åt till matning av både liten och stor kille, leka, busa, fixa med pippisarna och sen läggning av pojkar och snart läggning av mamman och pappan också.

En lång dag men med mycket gjort och även om vi just nu är trötta så ögonen går i kors så har vi fått mycket gjort idag.

Är stolt över älsklingen som gjort sin första "jobb"dag på drygt 1 1/2 år trots förkylning och lite sömn.

Sängen here I come!

1 kommentar:

Anonym sa...

En riktigt härlig dag om än lite lång.Nyfiken på hårfärgen lägg in en bild så man kan kolla läget !!!!
puss mammma