2007-08-20

Hektisk måndag

Ala turbofart...

Nja kanske inte riktigt då men stackars älsklingen fick återigen kliva upp 5.30 eftersom han jobbar 7-16, hans andra jobbarvecka och jag är stolt över han som orkar, inte för att han har så jättemycket val men ändå, stolt är jag.

Sonen som bestämt sig för att INTE missa pappa denna morgon kom upp 6.20, krävde soppa,snutten,täcket,soffan och Bilar. Sen kom han på att pappa skulle åka och jobba och då kom lilla underläppen och tårarna fram. Stackars älsklingen då :(

För att muntra upp lillhjärtat kläckte mamma den briljanta idén att han och farmor istället för att vara hemma när mamma och lillebror åkte till tantdoktorn (inte för lillebrors skull utan för min hjärna, lillebror får hänga på ändå för att lätta upp stämningen) så kunde dom följa med och gå i Boooollluuungen (HAHA) under tiden mamma och lillebror va hos doktorn.

Och då blir det ju oxå bussåkningen, mat änderna, leka i lekparken (åka kana,lilla bilen å tåget) gå RUNT hela bolongern sen lunch på SOS, korv med mos och titta på alla bilar som åker förbi på vägen. Höjdardag helt enkelt och distrahera lillknodden till att tänka på nåt annat än att hans pappa inte är här just då.

Skulle det kunna va nåt? undrar mamma, sötnosen tittar upp med tårblanka ögon, "ja men jag vill ha min pappa!" Tussegrodan då, mamma blir minst lika ledsen så efter att snyftat ihop en stund bestämmer vi oss för att göra frukost och sen pilla igång lillebror om han inte vaknat innan.

Sagt och gjort och ta i trä eller vad som helst så ÄR vi faktiskt klara när farmor anländer ca 5 minuter över tio. Men bara därför måste ju hon gå in och pinka ;) och sonen likaså men han hinner inte lika långt utan det blev en liten olycka som då resulterade i att den så helt plötsligt mycket väl tilltagna tidsplanen sprack som... en bönburk i en micro ( ska man inte göra hemma enligt Brainiac) men efter en lättare språngmarsch och 70 spänn ! fattigare hann vi med bussen och sonen sitter som en salig och tittar ut genom fönstret medans farmor matar in banan. Den mindre sonen snusar gott i vagnen under sina filtar, filtkokt bebis någon??

Efter brainstorming hos C möter jag och lillebror upp farmor och storebror vid SOS, vi byter barn, jag tar storebror och går in och köper lunch och farmor tar lillebror och knatar upp till Eken och handlar lite som vi behöver. TACK FARMOR :D

Men tussegrodan gillar inte heller det konceptet, "ja med" är det enda som hörs mellan tuggorna av korv och mos, går inte att distrahera med bussar,lastbilar,ambulanser eller nåt annat... det enda han har i lilla huvudet är att farmor gick utan honom.

Ni kan ju gissa lyckotjutet när han såg farmor komma gående efter 20 min ( mammas med kanske ;)? )

Ytterligare en busstur hem och oj så skönt, var borta i 3 timmar men helt slutkörd. Lillebror som fått kram/gos/sova/snutta lite på flaskan/vråla il från 11 till 17 då han helt plötsligt blev glad igen och låg själv och var som en liten sol fram till 20 då han somnade.
Vilket jag inte trodde så som han sovit idag men jag tror nog att han är i nån liten fas just nu, vet inte vilken fas men har nog läst någonstanns att dom kan ha en fas runt 5 mån och det är han ju om drygt 2 v, fast jag vet inte, han kanske bara har en sunkig dag som alla andra har då och då men det är jobbigt för hjärtat när man inte kan hjälpa dom.

Storebror knoppade in strax före 19, höll på att somna när han åt gröt men lite mölande gjorde susen och det gick i en flaska soppa också innan ögonlocken föll ner.

Och eftersom då båda barnen slocknade så pass tidigt (WHOOOHOOO) blev det käk, film och sen traderafyndning, en jättefin overall, http://www.tradera.com/auction/auction.aspx?aid=46614017 till Tyr, för 11:- (66:- m frakt) håll tummarna nu att han kan ha den fast det va 74 för den är jättefin. Sen blev det lite tröjor, extratröjor till dagis åt Elric, 6 tröjor för 42 kr är inte dåligt.




Inga kommentarer: