2007-10-13

Sjuk liten Ellis och BVC för Tyr

Igår vaknade Ellis med feber som höll i sig hela dan, inget överraskande i sig egentligen eftersom han hade feber när han gick och la sig på torsdagkväll men han var mindre gnällig och trött ändå än under torsdagen, säkert mycket pga av han ju va ledig igår och i torsdags hade han ju varit på dagis under dagen.

Låg mellan 38.4 och i går kväll när han somnat var det uppe i 39.7! ett tag, hällde i han alvedon och till slut fick vi ner det till 39.4 innan vi gick och la oss.

Tyr var till BVC för vaccination, den vanliga och den mot hjärnhinneinflammation så 2 små elaka stick blev det, ett i varje lår och lika ledsamt också. Små tårarna sprutade hos lilla älsklingen :(

Frågade också om hans blåsor under ena armen och det var tydligen en virushärd (? nån som vet vad en sån är får gärna upplysa oss om det för vi har ingen aning) ingen närmare förklaring och det enda vi skulle göra var att hålla den under uppsikt så det inte spred sig men farligt var det tydligen inte.

I övrigt var allt tipptopp med lillkillen och han "gör" allt som man tydligen ska göra vid 6 mån.
Komunicerar så gott det går med oss, följer med med blicken, greppar och flyttar leksaker, rör sig lite och snurrar från rygg till mage. Så det fick han en ok-stämpel i rumpan för ;)

Sen var det så dags för vägning och mätning, vågen stannade på fina 9770g och längden var 70 cm, omfånget på huvudknoppen landade på 46. Allt inom hans kurva och dom var så nöjda med han. Nästa besök blir vid 8-månader om det inte blir nåt annat före, då skulle vi höra av oss och jag antar då att dom menar om det blir nåt med virushärden.

I övrig bjöd dagen på : Snöblandat ruskt, lite sol och lite vind, 2 rengjorda fågelburar med hjälp av farmor och Elric, inplastning av utemöbler, gos och snutt med ungarna, go middag som mamma fixat till pappan kom hem från jobbet, en rätt lugn kväll med febersjuka smågrodor.

Nu ska jag och Ellis gå i hans rum och leka blev jag upplyst om så då gör vi så.

1 kommentar:

Anonym sa...

Krya på er smågrodorna. Angående virushärd (låter läskigt) har du ringt syster Mi (den privata sjukvården) hon kanske vet. Go kramar på er från mamma/mormor