2007-10-10

Sprutande napp å sötnosar på dagis

Tyr har ju haft ersättning och flaska sen han var nyfödd, var lite bök och stök innan vi hittade flaskan med stort F, en avent isis eller nåt liknande heter den, med flaskan vi köpte då följde det med 1 napp som det står 2 på. Så långt allt väl, vi köpte väl kanske flaskan i mitten på april och har således använt nappen sen dess, kokat nån gång i veckan och noga diskat efter varje mål, har således aldrig haft en anledning eller tanke på att köpa en till, varför det? den funkar ju och är jättefin trots ett par månaders användning. Men så i förrgår gav nappen upp, hålet gick upp en aning så det istället för blir det lagom flödet som herr Tyr är van vid så sprutar käket in i munnen på han vilket då gör att han sätter i halsen och kaskadkräks upp det alternativt gluper i sig allt på 5 röda, lägger av en jätterap och blir sen grinig i nån timme för han har ont i magen.

Jaha så vad gör man då?? Jo man tar sig sonika till den affär där mackapären inhandlades, den här gång Coop i Valbo, men se då håller dom på att omorganisera hela stället så det finns varken flaskor eller nappar eller nåt med det märket!!

Jaha, vad nu då??? Hem igen och ner i källaren och gräva fram alla gammla flaskor som vi har kvar sen Ellis plus dom nya som vi köpt till Tyr men som inte funkade när han var pjutteliten. Upp och rensa bort alla som var på tok för hurviga och läbbiga men några funka och i synnerhet Dr Brown napparna går bra till aventflaskan, men naturligtvis så är hålet på en för liten, pillar med en nål och då blir det för stort! och den andra nappen som gick använda hade för stort hål redan från början.

Nu känner mamman stressen krypa upp för nacken, måste ju fixa en flaska innan ungen får för sig att vilja käka igen ju! Efter en del pysslande och pusslande blir det så Elrics andra flaska från bambino med en nr 1 napp som jag hittade, är snudd på för trögflytande men med korken väldigt löst så funkar det. Iallfall just nu, måste jaga rätt på en ny aventnapp för det är dom han gillar bäst och även om han som sagt äter nu så är han inte nöjd med det, tur att han får annan mat nu så det inte är flaskan som ger han huvudfödan för då vete sjutton om det funkat.

Elric har hittat sin dagissoulmate :D det är lilla herr E eller sir studsboll :D Han blir så till sig att det inte går prata med han på 2 min när vi kommer och lämnar Ellis på morronen. Dom går jättebra ihop och håller verkligen fröknarna sysselsatta, ingen lugn stund här inte :D

Idag var det utflykt och det såg han verkligen fram emot, han och E skulle gå till Vita Bergen med dom andra och fröknarna och minen när han kom till dagis och många små Humlor är ute på gården i väntan på att dom ska gå så syns inte E till!!!
Han tittade på mig med oro i blicken och sa "mamma E!" efter lite koll så visade det sig dock att E bara inte hade hunnit ut än men för att han skulle vilja släppa hem mamma så ville han att E skulle komma ut omedelbums vilket fröknarna va snälla och ordnade. Sen hade dom haft en jättebra dag och somnat hand i hand på vilan :D

Em hemma har inte varit lika riktigt bra, trött och lite småhängig, lite lite feber men han fick en liten slutt med alvedon och sen blev det bättre, var jätteduktig och hjälpte farmor att stöka av altanen, nåt vi tänkte göra imorrn men tydligen skulle det bli riktigt busväder så då frågade hon om det var ok om hon gjorde det åt oss. I gengäld till det så var jag och Tyr inne och bakade lite bullar så hon fick med sig en påse med nybakta bullar hem som hon kan mumsa på medan hon kollar på Bonde söker Fru.

Tyr knoppade in runt 19.30 och Ellis somnade här i soffan brevid mig för ca 20 min sen, inte alls trött och vill inte alls ligga i sängen, har ont i knoppen så jag orkade inte argumentera mot han så han fick komma och lägga sig vardagsrummet med mig istället och trött va han tydligen för han somnade efter bara 10 min tittande på hockymatchen mellan Sundsvall och Växjö.

Nu ska jag köra lite Sims till älsklingen kommer hem och sen blir det Reaper och så sängen.

1 kommentar:

Linda sa...

Ja visst är det sjukt att han hade så himla bråttom ut... Min lille snuttegris..