2011-03-13

Fikasugen?


Bananpaj med marängtäcke står just nu och svalnar på spisen.
Tur kl snart är 14 så T och grabbarna kommer. Killarna ska leka och vi ska fika :d
Update : Receptet vill ni kanske ha?
Bananpaj med Marängtäcke
Pajdegen : 175 g smör, 1 dl socker, 3 dl vetemjöl, 1 tsk vaniljsocker,
1 tsk bakpulver.
3 bananer
Marängen : 3 äggvitor och 1 dl socker.
Smält smöret i en kastrull och blanda i dom torra ingredienserna. Tryck ut degen i en pajform.
Mosa bananerna och lägg i pajskalet. Vispa äggvitorna och sockret till ett hårt skum och bred över bananerna. Grädda i 175 g i 25-30 minuter. Och servera gärna med glass till.
Marängen blir väldigt fort brun, jag tog ut den då den var chokladfärgad men den skulle nog ha varit inne lite längre, för under skalet så var marängen lite "svampig" så nästa gång blir det folie över marängen när jag tycker den har fått tillräcklig färg.
Med glass till smakade det lite som friterad glass och pajen var supergod!! Det var en ynklig pyttebit kvar till R efter att fikasällskapet gått hem.

Inga kommentarer: