2011-03-11

Weekend i Gagsmark

Första inlägget gick upp i rök! ingen som helst aning om vars det tog vägen eller hur det gick till så här kommer version nr 2.


Tors 3/3 : Upp tidigt som attan. Åka till Arlanda. Nästan klä av sig naken för att komma igenom metallgrunken och klassas som icke terrorist. Skumpa omkring i en plåtlåda vansinnigt högt upp i luften och dimpa ner 1 1/2 timme senare betydligt längre norrut. Åka bil. Äta supergod skräpmat. Åka bil igen. Prata. Skratta. Äta mat. Fika och till slut sova.

Fre 4/3 : Ledsen och jobbig dag. Säger farväl av älskade farfar. T är världens goaste och sitter hela akten still i R:s knä. Funderar lite på mina tårar men inget som verkar oroa honom. När tonerna klingar ut och alla går ut sitter vi kvar. Sen går vi fram med dom två rosorna som är kvar. T lägger sin lilla hand brevid min på kistan. Säger hej då och kastar sedan upp sin ros till dom andra rosorna. R säger också hej då. Jag stryker sakta handen över kistan, en sista puss och säger att jag älskar och saknar honom ofantligt. Sen går vi ut.
God mat på gästis. Ett utbrott i kapprummet när orken går ur T men då är vi inne på kaffet och en kakmuta får han att glömma det han hakade upp sig på. Kvällen blir lugn då alla är rätt trötta efter en känslomässigt dränerande dag.

Lör 5/3 Tidig morgon. Frukost och film. Blåser ishavsvindar ute. Inspektion och oooohhhh och aaahhande av nyfuset. Skoteråkning för mor och son med morbror J. Fika och mat. Besök av E & L med barnen. T funderar nog en timme innan det känns ok att leka med A. Gnuggning av genieknölarna med frågespelet NE gjorde att kvällen inte slutade förrän kl 02.30. En hel del whiskey, grummligt öl och chips gjorde inte frågorna lättare och magkrampen blev väldigt allvarlig för dom allra flesta efter en fråga om flodblindhet.

Sön 6/3 Vinkar av systra Mi som åker hem. Skotervansinne på legda med R, syster E och bror F. Bror F fick smått ont i revbenen efter att skotern valde att åka åt ena hållet och han åt andra.
Bobbus med T på legda. Jagade av hajar på väg till piratskeppet. Fika. Mat. Umgänestankning. Fusetjänstgöring på kvällen med T och mormor. T var jätteduktig trots en del otäcka ljud och hjälpte mig och mormor när vi gav småkalvarna (liskarna) mjölk. Tidig kväll då alla var trötta.

Mån 7/3 Tokpackning. Tur och Retur * 2 till Kallax för R. Passerade metallgrunken återigen utan skor eller nåt annat som kunde klassas som terroristmaterial. Lite mindre skumpande i plåtlådan innan vi damp ner på Arlanda. Farfar hämtar. Äter MAX mat. Och längtar hem.
Kl 18 får jag äntligen krama om våra småkillar som varit hemma med farmor.

Prickstatus medans vi var borta. Fredag 4/3: 30 koppor eller mer på ryggen och lika många spridda på resten av kroppen. Mycket kli både fredag och lördag men Tavegyl och Kylbalsam hjälper jättebra. Måndag går han på dagis som vanlig eftersom fröknarna anser att det faktiskt inte spelar nån större roll eftersom alla kommer att få det ändå och han är ju feberfri, dom flesta har torkat och han klättrar på väggarna av att vara hemma.

Lillebror Z har inte saknat oss ett dugg, föränn vi kommer hem, då får vi inte gå många meter ifrån honom :D

Weekenden har med andra ord varit bra för oss alla.

P&K Hannah

Inga kommentarer: