2011-07-14

Söndag 10/7 hos Mi på minisemester

Tog en liten sovmorgon för trots att T strejkade på kvällspromenaden på lördagkväll så däckade han inte förrän strax efter 23 så det var en lite trött och seg kille på söndagmorgon.

Söndagen spenderade vi på Jamtli. Ett jättefint område ganska centralt i Östersund med mycket gammlat. Jätteroligt och jättefint och vi spenderade ett par timmar där inne. Ganska precis till då vi var klara drog molnen ihop sig och istället för åka och bada bestämde vi oss för att åka hem och äta middag och vila lite och om det sken upp på kvällen åka och bada då istället.

T blev mer exalterad än rädd för åskan och blixtrarna så det verkar som hans rädsla för det har gått över.

Däremot har han skaffat sig en ny rädsla, då han lyckades spola på tågtoan och resten av resan tvärvägrade han gå i närheten av någon toalett.

Iallfall så sken det upp efter middagen så då packade vi ihop oss och drog till Öjnarn och doppade oss, skönt i vattnet men kallt kallt på land men T var även där superduktigt för trots blåsten så badade han glatt.

Efter vi badat tog vi en liten skattrunda runt Brunflo, kikade bla på den jättefina kyrkan. Första skatten hittades utan några större problem medans den andra endast gav oss massor med sniglar i skorna ;D

Väl hemma igen så värmde vi oss med varm choklad och mys i soffan innan vi försökte sova rätt tidigt då vårat tåg hem till Valbo gick vid 7.30.
Jag och Mi kom upp hyfast medans jag i princip fick klä på en sovande T. Men när vi väl kom iväg och till stationen så piggnade han till. Sa hej då till Mi och när tåget rullade ut från Östersund packade vi upp datorn och slängde i Trassel och så lite frulle på det.

Det gick helt ok att åka, han blev less i omgångar men på det stora hela helt ok tills vi kom till Söderhamn och dom lyckats riva en ledning.

Så vi skulle få gå av tåget och ner till 5 bussar som väntade på oss.

Problemet var bara det att det fanns inga som helst bussar och efter att väntat i 25 min med en halvhysterisk T som var dels trött, dels lite hungrig, dels arg för att han inte fick åka tåg och absolut inte hade någon lust att vänta på nån buss längre och dels stressad av alla människor som sprang omkring och panikstressade för att dom inte kom någonvart.

Så då ringde jag R som fick slänga sig i bilen och köra upp och hämta oss. Det var inget dåligt beslut då dom sista resenärerna från vårat tåg åkte iväg ca 20 min innan R kom upp till Söderhamn.

Medans vi väntade på R så fick jag i han en halv hamburgare och en halv glass så det var en överlycklig liten kille pappa och Z fick träffa på station i Söderhamn :D

Tror vi var hemma vid 15.30, trötta men nöjda efter en jättefin helg hos älskade syster och moster Mi.

Tack gumman för en fin helg. :D

(Nedan lite bilder från söndagen)

 
Tittut!

En gård från 1800-talet på Jamtli

  Hittade en fin rutchbana

En mack från -56

Söta killingar

Gammal säng

Kallt kvällsbad i Öjnarn

Lite bus efteråt för att få upp värmen

Brunflo´s fina kyrka

"Kolla skatten Mia!"

Filmtittande på väg hemåt.




Inga kommentarer: