2011-10-16

Stockholm 14-15/10


Vi var i Stockholm vid 10.30 och efter vi hittat på och knölat in väskan i en box på station valde vi att knata ut till Gammla Stan. Underbart skönt att få gå efter att suttit ihopknölad på bussen i drygt 2 timmar.

Även om det blåste lite kallt när vi gick över Strömmen så glittrade samtidigt solen i vattnet och det var jättefint :D

Lite förvånad över att det var rätt mycket turister trots mitten på oktober. På bron gick vi om en italiensk familj och jag kan inte italienska men jag vet hur det låter när man har talat om för ungen 20 ggr att man inte får klättra på broräcket för då kan man trilla ner i vattnet. Och jag antog att det var det fadern i familjen försökte få sin son att fatta. Fast på italienska då :D

Imponerad av R som utan problem hittade raka spåret till SF-bokhandeln. :D

" Vi går här. Nu svänger vi här. Och så runt hörnet här och taaadddaaa SF-bokhandeln!" :D :D

Kikade runt där lite, men jag kan ju inte bestämma mig, och sen har jag haft så svårt för att läsa just nu så jag nöjde mig med fönstershopping medans R hittade på en bok som han visserligen väntat på men inte ens visste att den kommit ut så han blev nöjd.

Vi är också förundrade att alla dess turistaffärer med älgar, dalahästar och vikingar i massor klarar att gå runt när det i ett enda kvarter ligger 10 st, nästan på rad!!!

Det är ju egentligen löjligt. Men jag valde iallfall att sponsra en av dom och köpte en ubersöt lite vikingabrutta :D

Blev en påse chokladpraliner och Habanerolakrits till Roger, som dock inte riktigt motsvarade förväntningarna, den var god men stark? nja inte riktigt, jag åt en bit och visst blev det varmt på tungan men inte mycket mer och blir det varmt på min tunga så betyder det att det på sin höjd killades lite på Rogers tunga.

In mot stan igen och när man kommer förbi Rosenbad så ser man ju upp på Drottninggatan (?) och myllret där påminner om när vi har Cityfesten inne i stan :D

Men vi hade ju ingen tid att passa, ingen stress alls och bara oss själva att hålla reda på så det var hur lugnt som helst. Hamnade på Rock Store och hittade till stor förvåning en jättecool munkis till Roger,
i rätt storlek och till ett jättebra pris. Blev en scarf och ett par knäsockar till mig också.

Nu började våra magar va lite hungriga så när vi kom till "Plattan" så gick vi ner där och där hittade vi ett Burger King med en lunchkö av sällan skådat slag. Men åter igen, ingen stress, ingen tid, så vi käkade där ändå. Satt i lugn och ro i en dryg timme och käka.

Gick runt lite till och kikade och hamnade sen på 7-eleven nere vid Centralstation, köpte varsin Latte och funderade på åt vilket håll vi skulle gå för att komma till hotellet och sen såg vi att det låg precis mittemot Centralstationen :D

Fick tyvärr sitta i lobbyn en timme och vänta på rummet, lite trist men inget att göra åt och när vi sen fick rummet så var det jättefint och eftersom vi var på 6:e våningen var utsikten ok trots att dom håller på att bygga om vid Centralstationen.

Lite sur blev jag dock när lyset inte funka på toan. Vafan lixom, här får vi vänta en timme på rummet och så funkar inte lampan, eller rättare sagt lamporna insåg vi sen för det va ingen lampa som funkade.

Tills Roger såg att det fanns en liten dosliknande sak vid dörren som det stod " main switch " på.
När man stoppade i sitt nyckelkort så funkade lyset alldels utmärkt. Utan det. Kolmörkt.

Packade upp och softade till strax efter 17 då jag hoppad in i duschen och strax efter 18.30 så knallade vi iväg mot Oscars. Drogs med att folkströmmen (kändes det som iallafall) så vi gick förbi Oskars och fick vända och gå tillbaka men vi hade ju gott om tid så ingen fara med en extra promenad.

Sen när vi stod utanför Oskars och väntade på att gå in, kl var kanske en fem i sju eller så så kommer det en liten herre med kepan något neddragen och skyndar förbi. När han passerade så insåg vi att det var herr Dorsin som ju spelar Kung Arthur. Lite sen till jobbet kanske???  :D

Teatern/musikalen var helt OTROLIG. Finns nog inte ord att beskriva det. Den måste upplevas själv. Dom var otroligt duktiga hela gänget och det var ett bra tag sen vi skrattade så mycket.

Dom kom av sig ibland och det är bland det roligaste som finns. När man ser hur dom kämpar för att hålla sig för skratt. När dom inte alls kommer ihåg vad dom ska säga och bara säger nåt för att komma vidare. Och dom blandade in publiken också vilket också gör det mycket roligare.

Så ja, dom får 5 stjärnor av Persson´s :D :D :D

Sen tyckte jag det blev lite kul med budskapet, alltså jag har sett Monty Pytons The Holy Grail.

Men aldrig ändå riktigt sett budskapet så. Om det nu är nåt budskap. Men här tyckte jag det blev ett budskap ändå.

Att alltid skratta åt livet. Att ha så roligt man bara kan innan ridån går ner. Att hitta sin egen graal.

Och eftersom jag går den kursen jag går så blev det väldigt träffande :D

Efter 2 1/2 timmes skrattfest så gick vi ner på Subway och köpte oss varsin jättemacka och gick "hem". La oss i sängen och mumsade och pratade och kollade på Dödligt Vapen tills nån klubbade oss i huvudet och vi somnade strax före tolv.

Så otroligt nöjd med fredagen. Vi hade så kul. Och jag var helt lugn i kroppen. Kände inget obehag över mycket folkt. Ingen ångest, stress, oro. INGENTING. Det var bara lugnt och skönt och helt UNDERBART. Bara jag och Roger. Där och nu.

På lördagen vaknade vi, av oss själva, (alltså till omväxlingen att nån vrålar en i örat) vid halv tio tror jag. Låg och drog oss en stund innan vi gick ner och skulle käka frukost. Vilket visade sig vara lite jobbigare än vi först trodde. Lite gatloppskänsla över det hela. Men efter lite om och men hittade vi ett bord och fick ihop ett par tallrikar med frukost som vi sen åt i lugn och ro. typ i alla fall.  :D

Sen gick vi upp och packade ihop oss och eftersom vi var rätt trött efter fredagen så checkade vi ut strax före tolv och sen gick vi rakt upp till Cityterminalen, köpte kaffe och satte oss utanför gaten och slappade till kl 14 då bussen gick hemåt. Kändes skönt att bara sitta där och vara.


Tack för en underbar miniweekend älskling. Älskar dig mest av allt i världen.




1 kommentar:

Isa sa...

Så mysigt ni måste ha haft. Önskar att vi med kom oss iväg oftare stället som nu då det är aldrig. Men men drömma kan man ju:)